ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ή ΞΕΝΟ ΜΕΛΙ;

Το ελληνικό μέλι ποιοτικά είναι καλύτερο από το εισαγόμενο, καθώς το εισαγόμενο μέλι είναι "νερουλό" έχει δηλαδή έχει μεγαλύτερα ποσοστά υγρασίας. Μπαίνουν φτηνά στην Ελλάδα και πουλιούνται ακριβά, με αποτέλεσμα να κερδοσκοπούν κάποιοι σε βάρος του έλληνα καταλανωτή. Η τεχνολογία μελιού στη Eλλάδα δεν είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό βιομηχανοποιημένη, με αποτέλεσμα να δέχεται την ελάχιστη τυποποίηση και επεξεργασία. Αντίθετα, το εισαγόμενο μέλι έιναι  στο μεγαλύτερο ποσοστό του προϊόν τυποποίησης και προχωρημένης επεξεργασίας (αφαίρεση γύρης, υπερβολικό ζέσταμα, ομογενοποίηση για να μην κρυσταλλώνει, αλλαγή του χρώματος). Τέλος, η γεύση των ελληνικών μελιών είναι ανώτερη εκεινης των εισαγόμενων.