ΜΕΛΙ Ή ΖΑΧΑΡΗ;

            
Η επιλογή είναι στον κάθε ένα από εμάς. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη είναι ένα βιομηχανικό προϊόν που κατά τη διαδικασία παραγωγής του, αφαιρούνται όλα τα θρεπτικά συστατικά, ενώ το μέλι είναι μια φυσική τροφή που παράγεται από τις μέλισσες και περιέχει πάνω από 180 φυσικά συστατικά. Η ζάχαρη αποδυναμώνει την άμυνα του οργανισμού και συμβάλει στην παχυσαρκία. Το μέλι είναι εύπεπτο, έχει υψηλή ενεργειακή αξία, είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών, βοηθά τη λειτουργία των ενδοκρινών αδένων, ρυθμίζει τη λειτουργία του εντέρου, προστατεύει από τις αλλεργίες και είναι δυναμωτικό και καταπραϋντικό. Η ζάχαρη είναι μια γλυκιά ουσία χωρίς γεύση και άρωμα ενώ το μέλι ανάλογα με την ανθοφορία συλλογής του έχει μοναδικό άρωμα και γεύση.